Överge en dålig investering
Sök:

Överge en dålig investering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

Den här artikeln publicerades 2017-08-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Överge en dålig investering

Hej

 

Många med mig har nog svårt att överge en aktie som man satsat en del pengar i men som sedan inte gått så bra.

Vet flera som har kvar sina Telia-aktier som fortfarande inte återhämtat sig till inköpspriset.

Själv har jag en del Ericsson-aktier som ligger en bra bit under det jag köpte de för.

Hur bör man tänka runt en sådan dålig investering? Det kan spontant kännas fel att sälja med förlust – men att hålla kvar aktierna och hoppas på att utvecklingen går bättre än index är nog att lura sig själv.

 

Mvh

 

Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Man ska försöka koppla bort alla känslor och ställa sig frågan om man tror att Telia kommer gå bättre än alla andra aktier man kan välja på eller inte. Om svaret är ja så ska man behålla, annars sälja.

Det som har hänt är intressant i sammanhanget, framtiden är det enda som räknas.

Ett par saker kan tala emot att agera:

  1. Skatteeffekter. Men om man har ett ISK gäller inte detta och om man har aktierna i en depå säljer med förlust får man ju dra av, så det är bara bra.
  2. Courtage. Om man köper och säljer för mycket går det pengar i courtage, men nivåerna på courtage är låga idag, så för en normal sparare ska det inte vara något problem.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-28 klockan 09:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.