Översikt av auto 1-6
Sök:

Översikt av auto 1-6

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Toni

ställde för sedan frågan: Översikt av auto 1-6

Hej!

Finns det en översikt av skillnaderna för avanza 1-6.

Vill INTE svara på frågor och få rekommendtion utan helt enkelt en enkel spec på de olika nivåerna.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I denna informationsvideo om Avanza Auto säger de att risk ökar för varje auto, alltså är 1 lägst risk och förväntad avkastning, sedan går det gradvis upp till 6.

Dessa ”Autos” är en variant av fond-i-fond. På Morningstar kunde jag finna denna info:

– Avanza Auto 1 placerar huvudsakligen i aktiefonder, räntefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 15 och 35 procent.

– Avanza Auto 2 placerar huvudsakligen i aktiefonder, räntefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 40 och 60 procent.

– Avanza Auto 3 placerar huvudsakligen i aktiefonder, räntefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 50 och 70 procent.

– Avanza Auto 4 placerar huvudsakligen i aktiefonder, räntefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 65 och 85 procent.

– Avanza Auto 5 placerar huvudsakligen i aktiefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 75 och 100 procent.

-Avanza Auto 6 placerar huvudsakligen i aktiefonder och alternativa investeringar, där den aktieexponerade delen normalt ligger mellan 80 och 100 procent.

Här kan du se mer om varje enskild Auto, vilken avkastning de haft, vad de innehåller mer exakt etc.
https://www.morningstar.se/Funds/Quickrank.aspx?search=avanza%20auto

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack!!!!

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Tobbe

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-21 klockan 12:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.