På väg in i lågkonjuktur från historiskt högsta, ta en exit och pausa/starta om månadssparandet?
Sök:

På väg in i lågkonjuktur från historiskt högsta, ta en exit och pausa/starta om månadssparandet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

ställde för sedan frågan: På väg in i lågkonjuktur från historiskt högsta, ta en exit och pausa/starta om månadssparandet?

Som frågan lyder, sparat ett högre belopp de senaste två åren med 90/10 placering. Fått en mycket bra avkastning. Till min fråga.

Är det någorlunda rätt tillfälle att ta en exit och pausa månadssparandet eller rent av börja om på månadssparandet?

 

Tänker om jag börjar om månadssparandet har jag ju säkrat vinsten och minskar min riskspridning genom att månadsvis gå in igen.

 

Synpunkter? Hur gör ni själv?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen kan svara på det. Däremot är vi nog alla överens om att flit och systematik lönar sig i längden. Fortsätt månadsspara och glöm att försöka timea marknaden, för det kommer du inte kunna.

Vi måste börja se hur de stora gör. PPM slutar ju inte att sätta in pengar varje år för att börsen går ner. De säljer heller inte av ditt innehav när börsen är hög och köper om det när börsen ligger lägre. Din tjänstepension likadant. Din arbetsgivare kommer forttta sätta in pengar varje månad oavsett hur börsen går. Du springer väl inte till lönekontoret och ber dem hålla på pengarna tills börsen går upp?

Samma med privat sparande; gneta på varje månad. Ombalansera en gång per år om du har fler än en fond. Januari?

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Bra svar, håller med Fredrik i hans tankar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-05 klockan 17:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂