Påbörja sparande: Följa portföljmodellerna från Jan 2020 eller April 2020?
Sök:

Påbörja sparande: Följa portföljmodellerna från Jan 2020 eller April 2020?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Vidar H

ställde för sedan frågan: Påbörja sparande: Följa portföljmodellerna från Jan 2020 eller April 2020?

Hej,

Jag ska påbörja ett sparande och vill använda nybörjarportföljen, försiktiga portföljen och globala barnportföljen. I och med att marknaden nästan är återställd efter corona, vad är då att rekommendera; Att följa Jans modell från januari eller att följa den ombalansering som gjordes i April? (Alltså avsnitt/artikel #136 kontra #148)

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vet inte om jag förstår frågan riktigt. Om du inte har ett sparande sen tidigare så har du väl inget att ombalansera?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nej precis, men de uppdaterade hela portföljen under de kraftiga svängningarna under våren, så jag funderade på vilken ”version” jag skulle välja.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Vidar

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kör du på den senaste, men skillnaderna är inte speciellt dramatiska.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-23 klockan 23:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂