Pacific precious
Sök:

Pacific precious

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Spararen

ställde för sedan frågan: Pacific precious

Hej Jan!

Tack för en mycket trevlig sida och podd!

lyssnade precis på guldavsnittet och har en fråga angående pacific precious. I faktabladet står det

”Fondens medel placeras främst i aktier och aktierelaterade instrument, räntebärande instrument, derivatinstrument* samt på konto i kreditinstitut.”

skulle vi inte undvika guldaktier då dessa kanske också går ner när övriga aktier går ner eller har denna fond en bra mix som gör att den mer följer guldet snarare en aktier?  Vill ju ha det som ett skydd för aktier så förstår inte riktigt detta. Annars hade jag gärna fyllt på med 5-7% av portföljen i denna då jag har avanza.

Återigen tack för bra podd och hoppas du kan ge lite klarhet i detta.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sorry för lite sent svar. Det beror lite på.

Fonden har flera fördelar – den är enkel att köpa via Nordnet/Avanza, man kan spara mindre summor, det är en ”trygg” investering i form av att den följer UCITS-regelverket, avgiften är tydlig och den har reagerat bra i de kriser vi har haft.

Men precis som du skriver så är det i många fall bättre att äga guldet direkt. Det är ju då jag rekommenderar BullionVault (annonslänk) främst. Problemet med BV är dock att det kräver minst 50 000 – 100 000 kr för att avgifterna inte ska äta upp en för stor del av avkastningen. Samt att det är lite bökigt att öppna konto hos dem.

Jag kör idag både och. I t.ex. pensionssparande (som måste vara hos en nätmäklare) kör jag Pacific Precious, men övrigt sparande i guld kör jag via BullionVault.

Hoppas att det var svar på din fråga! :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tusen tack! Att den har reagerat bra i kriser var det jag var osäker på. Tack för förtydligande.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Spararen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-25 klockan 11:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.