Pacific Precious
Sök:

Pacific Precious

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adde

ställde för sedan frågan: Pacific Precious

Läste precis att Eric Strand lämnat Pacific och avgifterna på "hans" fonder kommer höjas. Blä..

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/06/01/pacific-multi-asset-forvaltaren-eric-strand-lamnar-fondbolaget-pacific-efter-hogre-avgift.html

Dags att fundera lite på saker och ting och kanske göra om. "Precious"-fonden rekommenderades som alternativ i några av Jans portföljer men jag vet inte om det fortfarande är aktuellt nu efter denna ändring.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Precious har presterat väldigt dåligt. Dåligt  räknat i  svenska kronor och helt hjärtskärande när man ser räknat i dollar.

Synd för det borde vara en bra strategi och ett bra komplement till aktier och räntor men verkligheten höll inte med tyvärr..

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag såg nyheten igår också, och med tanke på att jag själv varit nyfiken på konceptet om den marknadsneutrala portföljen så satte jag upp en ISK på Avanza för att laborera med konceptet:
  Avanza Global.
  Avanza EM.
  Pacific MA.
  Pacific P.
  Där de två Avanza fonderna utgjorde 50% och Pacific fonderna 50%. Dock inte med en 25% fördelning rakt av.
  Som Kalle2 nämnde ovan har resultatet inte varit särskilt övertygande, lägger man sedan på en dubblerad förvaltningsavgift på detta, eller jämför med en annan marknadsneutral fond som t.ex SAXXUM som har presterat väldigt bra under samma period så får det en att fundera.

  För mig är det första gången jag varit investerad i en fond där fondförvaltaren hoppat av och sålt av sina tillgångar i fonden som en protest mot fattade beslut. (En eloge till Eric för det).
  Accentuerar bara behovet av riskspridning.

  Och på ett personligt plan, även om det tar emot, måste jag nog inse att jag inte var så smart som jag trodde. Vad var det nu Jan sade om vem som var mina pengars värsta fiende…

  Sammantaget, även om det hade varit intressant att få se hur portföljen hade utvecklat sig under en djup lågkonjunktur, är det nog så att investeringen gör sig bättre i en av mina hinkar på LYSA.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Patrik
 2. Vit pil

  Eric kommer som gäst till bloggen om ett par veckor, så det ska vara spännande att prata mer med honom.

  Jag behöver kolla upp det lite mer noggrant, men som det ser ut nu kommer följande förändringar göras i portföljen. På Nordnet byter jag sannolikt till den börshandlade fonden ”ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)”. Eric själv rekommenderar ”ETFS Physical Gold (VZLD)”. Det enklaste är att söka på kortnamnen inom parentes. På Avanza har jag tyvärr just nu inget bra alternativ och väntar på svar från dem. Eric själv rekommenderar ”Guld Ava” i brist på annat. Återkommer.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Det verkar som Pacific var lite missnöjd med resultatet av hans fonder också.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christofer Steger

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-01 klockan 11:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.