Pacific Precious?
Sök:

Pacific Precious?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Pacific Precious?

Hej Rikatillsammans,Har du en åsikt om fonden Pacific Precious? Det är visserligen en hedgefond som jag gissar att denna blogg inte gillar, men nu när ETFer inte går att köpa är denna fond det närmsta en guld/ädelmetallsfond jag kan hitta på Avanza (räknar inte med de som investerar i gruvbolag). Dessutom är förvaltningsavgiften acceptabel på 0,5 %. Är det någon nackdel med denna fond som man inte märker vid en första anblick tror du/ni?Vänlig hälsning,Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det var spännande att läsa om denna fond, en annorlunda hedgefond om man ser den låga avgiften. Den har som mål riskfria räntan (OMRXTBILL) +10% om året. Eftersom den inte har särskilt lång historik är det väldigt svårt att utvärdera förvaltarens prestation och om de lyckas med detta! 2017 är tidigaste historiken man ser på Morningstar. Det är en intressant fond som är väl värd att följa men jag personligen skulle avvakta innan jag investerade i den just för att se hur taktiken klarar sig.

Erik Strand som är förvaltade gästade nyligen EFN i en intervju om råvaror, värt att kika på för att få en tydligare bild av dem och ämnet också.

https://www.efn.se/bors-finans/efn-ravaror-21-mar-2018/

http://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00017FUN

Pacific Precious

Vänligen
Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-08 klockan 20:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.