Pappersguld?
Sök:

Pappersguld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nisse

ställde för sedan frågan: Pappersguld?

Hej!

Gällande rekommendationen att köpa xetra-gold, varför köper man inte t.ex. Lundin Gold inc. Istället. Vad är skillnaden på dessa två?

Tack för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Xetra Gold är en ETF som följer guldpriset och är uppbackad med fysiskt guld.

Lundin Gold är väl ett gruvbolag.

Således två helt olika instrument…

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Okej. Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nisse

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-04 klockan 19:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.