Passiv inkomst
Sök:

Passiv inkomst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans Ingwall

ställde för sedan frågan: Passiv inkomst

Hej !

Istället för att dina följare köper en egen hyresfastighet med mycket arbete vill jag slå ett slag för att köpa fastighetsaktier som jag själv har gjort med en passiv inkomst som jag lever på idag och min inkomst som överskrider mitt tidigare lönearbete.

Vänligen

Hans Ingwall :-)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hans!

Problemet med fastighetsaktier är att du äger en del i ett bolag och inte en egen byggnad.
Man kan komma på fördelar med båda sidorna, en aktie kan sluta dela ut pengar och då slutar din inkomst komma in, aktier kan också snabbt gå ned i värde och du kan tappa en del av förmögenheten, även konkurs är ett orosmoln.

En egen bostad är det mycket jobb med och du löper risker i vad som kan hända med bostaden i form av oförväntade utgifter. Samt att du kanske inte alltid kan hyra ut alla delar av bostaden och då tappar du inkomster.

Däremot så en fördel med en egen fastighet är just den inkomsten som alltid kommer in, så länge du har hyresgäster så kommer den komma in.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin !

  Du har rätt att det finns fördelar/nackdelar med båda alternativen. Fördelen med hyresfastigheter att du alltid har hyresgäster eftersom det är bostadsbrist. Det är stor efterfrågan även internationellt av svenska hyresfastigheter vilket innebär att substansvärdet ligger fast eller ökar. Du kan sälja snabbt dina aktier för efterfrågan är stor och dessutom slipper du hantverkare och dyra renoveringar. Jag har haft en villa så jag vet vad det kostar renovera. Jag har aldrig haft det så bra nu när jag har sålt mitt hus och bor i lägenhet.
  Bevaka gärna SBB Samhälls och bostadsfastigheter om du är långsiktig investerare.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hans Ingwall

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-06 klockan 09:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.