Passiva pengar
Sök:

Passiva pengar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av kr

ställde för sedan frågan: Passiva pengar

Det här med index och passiv förvaltning, är det inte bara ett sätt att samla massornas pengar och göra marknaden mer förutsägbar? det borde vara hur lätt som helst att utnyttja passiva pengar till sin egen fördel?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag instämmer i föregående svar och ber dig ge ett exempel. På vilket sätt skulle man kunna utnyttja en Indexfond för egen vinning?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Mitt första svar är nej, svårt att utnyttja något som inflöde i aktiemarknaden via Indexfonder.

Jag skulle vilja lägga till ett perspektiv i detta, som egentligen bara är en teori.

Man skulle kunna kolla på inflödet i Indexfonder för att se hur riskviljan är bland sparare, för att sedan eventuellt följa ett mönster av pengainflöde i marknaden. Kan vara väldigt långsökt och kanske inte ens går att följa.

Vad tror ni andra om en sådan teori? Har inte läst någon artikel om liknande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-17 klockan 05:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.