Passivitet angående fondportfölj
Sök:

Passivitet angående fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael Wagner

ställde för sedan frågan: Passivitet angående fondportfölj

Hej!

Jag är helt novis i detta med att investera i fonder. När jag lyssnat på er podd så pratar mi mkt om att tiden är en viktig faktor och att man ska låta pengarna vara och verka. Jag har dock förstått det som om att man bör ombalansera och jag har även sett att du korrigerat fonder i dina portföljer (exempelvis barnportföljen). Måste man göra detta, eller kan man över tid fortsätta att investera i de fonder som man en gång valt ut?

 

Tack för en bra blogg och podd!

Hälsningar

mikael

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan!

Du skulle kunna skippa ombalanseringen om du vill, men Jan rekommenderar den för att få bästa resultat. Varför står beskrivet i denna artikel:

Ombalansera dina fonder och få bättre avkastning

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om man inte vill ombalansera själv eller känner sig osäker på hur man bäst ombalanserar kan man använda Lysa som ombalanserar automatiskt åt dig

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-20 klockan 12:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.