Passivt sparande
Sök:

Passivt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Passivt sparande

Vi behöver placera en summa pengar åt en minderårig, som snart får tillgång till dem. Vi hoppas på en sparhorisont på fem år och vi vill placera så att pengarna kan stå utan omplaceringar och ombalansering. Vi tänker satsa på blandfonder som Carnegie Strategi A, Nordea Stratega 30, Amf Balansfond, Kpa etisk blandfond 2. Vi funderar på om man törs blanda in en global indexnära fond t ex Länsförsäkringars? Det känns ju som ett instabilt läge på börsen just nu.

hur ska vi tänka med tajming, engångsinsättning och innehåll?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Med den förutsättningar du nämner skulle jag välja ett sparkonto. En blandfond kanske är lämpligt nu, men när det är 1 år kvar till att pengarna ska användas är det för hög risk.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

Som Falck skrev ovan så är det kanske hög risk för den tidshorisonten ni har?

Däremot om du vill ha pengarna placerade så skulle jag istället gjort en egen blandfond med t.ex:

50% Länsförsäkringar Global Indexnära/Avanza Global

50% AMF Räntefond Lång/AMF Räntefond Kort

Då får du samma exponering men till en lägre kostnad!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-29 klockan 23:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.