Påverkan av aktiemarknad vid styrräntehöjning i USA
Sök:

Påverkan av aktiemarknad vid styrräntehöjning i USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av HS

ställde för sedan frågan: Påverkan av aktiemarknad vid styrräntehöjning i USA

Hej.
En fråga som jag inte upplevt och inte kan svaret på men förmodligen vet du.

Hur påverkas aktie/fondmarknaden i USA respektive Sverige vid en eventuell styrräntehöjning av FED som vi förmodligen kommer att se i december.

Leder det till en starkare börs eller faller börsen i USA/Sverige.

Mvh
En trogen följare

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En räntehöjning innebär i alla fall i teorin att börsen går ner eftersom det då blir mer attraktivt att investera i räntebärande papper av olika slag och eftersom det blir mindre attraktivt att låna pengar för att köpa aktier.

Högre räntor innebär ju också på längre sikt att det exempelvis blir dyrare med bostadslån, vilket drabbar byggsektorn. Företagen får också dyrare att låna, vilket kan minska investeringsviljan, o.s.v.

Hur en räntehöjning i USA påverkar börsen i Sverige har jag dålig koll på, men en stor höjning borde ge påverkan med tanke på USA:s tyngd i den ekonomiska världen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-15 klockan 18:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.