Påverkas skatten på ett isk eller kf av den totala inkomsten
Sök:

Påverkas skatten på ett isk eller kf av den totala inkomsten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lis

ställde för sedan frågan: Påverkas skatten på ett isk eller kf av den totala inkomsten

Om man har mycket pengar påverkas då skatten på besparingarna om pengarna fördelas på förälder och 2 vuxna barn med egen inkomst eller blir skatten lika hög på avkastning som om föräldern har all pengarna på sitt isk ?

Blir skatten på ett isk den samma om man har hög inkomst eller ingen annan inkomst alls?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/skatt-deklaration/hur-beskattas-ett-isk.html

 

Hej

Skatten på ISK och KF baseras på värdet av portföljen och statslåneräntan. Inte av din totala förmögenhet, inkomst eller vilka ägarna är. Mer finns att läsa exempelvis på Avanza.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-25 klockan 10:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.