Peckas Naturodlingar btb Emission
Sök:

Peckas Naturodlingar btb Emission

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Förvirrad

ställde för sedan frågan: Peckas Naturodlingar btb Emission

Hejsan!

Jag deltog i Peckas Naturodlingar nyemission. I min depå står det då att jag har dels ett antal Peckas Naturodlingar b och dels Peckas Naturodlingar btb. Den sistnämnda fick jag i samband med emissionen. Hur brukar det funka vid emissioner? Slås aktieslagen ihop eller blir det som två olika aktieslag?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är  inte bara att lägga ner eller fusionera ett aktiebolag.  Aktieägarna måste ju få ett förslag att ta ställning till.

Jag hoppas att du vet vad du gör. Peckas Naturodlingar omsätter inte mer än en hyfsat stor ICA-butik, och går till skillnad från ICA-butikerna med en rejäl förlust. Bolaget är inte kreditvärdigt, så utan nyemissionen hade bolaget med stor säkerhet fått avvecklas.

Med den historiken som bolaget har,  går enligt min erfarenhet, nio av tio bolag i konkurs. Vi får hoppas att Peckas Naturodlingar är undantaget som bekräftar regeln.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nej, jag vet inte vad jag gör i det här fallet. Köpte en liten post i Peckas då jag trodde på afgärsidèn. Tack för upplysningen. Ska inte köpa på mig mer aktier där.

Är det lika illa med Absolicon med solfångare som affärsidé?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Absolicon omsatte 33 miljoner förra året och gick med underskott på 5 miljoner. Bolaget har gått med förlust 4 år i rad. Att sälja solfångare till Kina och Afrika kanske låter bra, men frågan är om man har finansiella muskler till detta.

Lite av en penninglott. Går det bra kan aktien rusa i värde, i annat fall är risken stor att du förlorar dina pengar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-06 klockan 14:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.