Pengar från senaste ombalanseringen i kontanter?
Sök:

Pengar från senaste ombalanseringen i kontanter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Pengar från senaste ombalanseringen i kontanter?

I senaste ombalanseringen rekommenderades det att lägga en del av räntedelen i kontanter istället för räntefonder.

Är det fortfarande rekommendationen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej David!

Just nu avkastar inte räntefonder så särskilt mycket, så har det varit ända sedan riksbanken sänkte styrräntan till 0% och även ner på -0.5%. Så att istället lägga pengarna i cash är en garanterad ränta, detta kan vara mer attraktivt än att eventuellt få lite avkastning från en räntefond eller att kanske få en negativ avkastning.

Jag skulle absolut säga att cash på ett sparkonto med ränta är mer attraktivt just nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-23 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.