Pengar på ISK konto
Sök:

Pengar på ISK konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Pengar på ISK konto

Hej, jag har (trots noll erfarenhet) ett ISK konto där jag investerat i ett antal olika aktier. Jag undrar om den utdelningen jag precis fått kan sitta kvar en längre tid utan att investeras eller ska jag flytta över pengarna till mitt sparkonto så länge? Jag har ingen ränta på sparkontot i nuläget. Kan man ha 0 kronor på ISK kontot eller riskerar man någon sorts avgift trots att man inte rör aktierna?

Tacksam för svar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ulrika,
Det spelar ingen större roll om du har en mindre summa eller 0 kronor. Vissa banker tar ut avgifter ifall du får minusbelopp på kontot, men det är få.

Det gör principiellt inget om du har utdelningen kvar på ett ISK fram tills du har bestämt dig vad du ska göra för pengarna. Men du betalar skatt på ”årsgenomsnittsbeloppet” på ditt ISK, har du då en större mängd pengar på kontot under hela året så får du skatta för dem även om du inte får någon avkastning på dem. Därför vill man av princip inte ha några större summor likvida medel på ett ISK (dock spelar det ingen roll ifall vi pratar en standardutdelning och det handlar om en kortare tidsperiod <3 månader).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ulrika

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 18:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.