Pengar på ISK konto • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Pengar på ISK konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika

Ulrika ställde följande fråga för 1 år sedan:

Hej, jag har (trots noll erfarenhet) ett ISK konto där jag investerat i ett antal olika aktier. Jag undrar om den utdelningen jag precis fått kan sitta kvar en längre tid utan att investeras eller ska jag flytta över pengarna till mitt sparkonto så länge? Jag har ingen ränta på sparkontot i nuläget. Kan man ha 0 kronor på ISK kontot eller riskerar man någon sorts avgift trots att man inte rör aktierna?

Tacksam för svar

Det finns 1 svar till denna fråga

Martin svarade på frågan för 1 år sedan

Hej Ulrika,
Det spelar ingen större roll om du har en mindre summa eller 0 kronor. Vissa banker tar ut avgifter ifall du får minusbelopp på kontot, men det är få.

Det gör principiellt inget om du har utdelningen kvar på ett ISK fram tills du har bestämt dig vad du ska göra för pengarna. Men du betalar skatt på ”årsgenomsnittsbeloppet” på ditt ISK, har du då en större mängd pengar på kontot under hela året så får du skatta för dem även om du inte får någon avkastning på dem. Därför vill man av princip inte ha några större summor likvida medel på ett ISK (dock spelar det ingen roll ifall vi pratar en standardutdelning och det handlar om en kortare tidsperiod <3 månader).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]