Pengar på kreditinstitut
Sök:

Pengar på kreditinstitut

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Pengar på kreditinstitut

Vad tänker ni om de olika kreditinstituten med insättningsgaranti? Garantin står ju staten för, men kan det bli strul ändå att få sina pengar vid konkurs etc? Eller om de bara har dålig likviditet och inte låter en ta ut pengar utan att gå i konkurs. Kan de göra det?

Inte orolig att jag inte får ut pengarna till sist, men om man vill ha dem snabbt vid kris, kan det kanske vara bättre att sprida på flera kreditinstitut?

Tankar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Dina tankar är helt rätt. Drabbas en nishbank av likviditetsproblem är det inte bara att ringa farbror Staten och få pengarna rakt upp och ner. Det kan ta veckor eller till och med månader.

Men som du skriver, så får du pengarna så småningom.

Banker som Avanza, SBAB mfl lär du inte få problem med.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för feedback

  Har mina på SevenDay sedan flera år som jag upplevt ha bra ränta i jämförelse med andra med insättningsgaranti.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP
 2. Vit pil

  Tyvärr har ju Avanza mfl sämre ränta, så vad tror ni om SevenDay? De har funnits ett tag nu. Eller är någon annan med samma ränta att föredra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-18 klockan 15:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.