Pengar tillbaka
Sök:

Pengar tillbaka

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna-Maria Holmgren

Den här artikeln publicerades 2017-11-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Pengar tillbaka

Jag har öppnat ett konto hos en nätmäklare och satt in 2000 sv kronor.  Jag ångrar mig och vill inte vara med längre. Har inte börjat att köpa aktier.  Nu får jag inte tillbaka mina pengar som jag satsat. Nu får jag inte något svar. Varför får jag inte tillbaka mina pengar. Dom sitter fortfarande kvar på mitt konto.

Med vänlig hälsning

Anna-Maria Holmgren

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna-Maria.

Hos vilken nätmäklare har du satt in pengar hos?

Utan att veta exakt hur du ska navigera på deras hemsida ska du med största sannolikhet kunna hitta en uttagsfunktion på ”Mina sidor” eller ”Mitt konto” eller liknande. Då du fört över pengarna från ditt personliga bankkonto bör dina uppgifter redan finnas registrerade hos mäklaren och göra det enkelt att flytta tillbaka dina pengar.

Oroa dig inte, dina pengar är inte förlorade :)

 

Robin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nätmäklaren heter CFDstocks.Varför kan dom inte hjälpa till?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna-Maria Holmgren

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nätmäklaren heter CFDstocks. Varför kan dom inte hjälpa till. Jag har gått in på alla ställen och inte hittat där jag kan ta ut pengarna.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Precis som Alexander skriver så kan de vara knepiga. Skulle du inte tagit emot bonusen så är processen som följer nedan (kopierat från deras sida):

  In order for a deposit or withdrawal to be successfully activated, proper documentation for personal identification must be supplied by e-mail to documents@cfdstocks.com when your CFDstocks account is established:

  1. POI – Proof of Identity. This can be any public document such as passport, national ID or driver’s license.

  2. POR – Proof of Residence. Documentation that can confirm present address, like a receipt within the last 3 months like a public utility bill (water, electricity, phone, rent, bank account statement)

  3. Method of Payment. If you invested by credit card, then a copy of the credit card used for the investment needs be sent – front & back.

  Hoppas det löser sig!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

CFDStocks är en olicensierad mäklare av binära optioner som är baserad på St. Vincent (en ö i Karibien). Finansinspektionen har gått ut och varnat för den här typen av företag, som ofta är oseriösa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=6027836

I deras användarvillkor står att läsa att de erbjuder en bonus till nya kunder. Accepterar man denna bonus förlorar man möjligheten att ta ut pengar från kontot tills dess att man omsatt 30 gånger insättningsbeloppet plus bonusbeloppet. Den här affärsmetoden är naturligtvis djupt oetisk och oseriös, men verkar tyvärr vara vanlig bland dylika nätmäklare. I Sverige skulle det troligtvis vara olagligt att bete sig på detta sätt, men företaget ligger som sagt i Karibien.

Om ditt konto redan har krediterats med denna bonus kan det tyvärr bli mycket svårt att få tillbaka dina 2 000 kr. I så fall rekommenderar jag att du gör en polisanmälan.

Plånboken i P1 gjorde ett reportage om detta förra året: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2778&artikel=6570174

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Passar på att lyfta att om företaget nu är oseriöst som det verkar, så är det inte nån bra ide att skicka kopia på sitt ID eller andra personliga data till dom.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-14 klockan 12:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.