Penningmängden
Sök:

Penningmängden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Judit

ställde för sedan frågan: Penningmängden

På vilket sätt på verkar penningmägden sveriges konjunkturcykel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Judit!

Vad jag kan om penningpolitik och makroekonomi så styr inte penningmängden direkt ett lands konjunkturcyklar. Visst kan man säkert påverka cykeln genom att stimulera bolag och konsumenter med nytryckta pengar och på så vis få företag att kunna fortsätta leverera vinster.
Men det påverkar mycket mer om landets valuta och inflation, så trycker man pengar så får man bakslag i sin ekonomi på längre sikt.

Någon annan kanske kan detta bättre än mig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-07 klockan 11:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.