Pension
Sök:

Pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars

ställde för sedan frågan: Pension

Jag fick 200000 över efter en husförsäljning,skatter och sådant är betalda.Dom här 200000 ska jag låta vara i 15 är då jag går i pension,ska man våga placera dom i en global index fond nu när börsen går ner eller ska jag vänta?/Tack på förhand.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sätt för guds skull inte in allt i en stöt, utan gör ett automatiskt månadsköp i en bra globalfond över en längre tid istället. Om jag var du skulle jag investera ca 6000Kr i månaden vilket skulle göra att du sprider köpet på lite mindre än 3 år.

Låt säga att börsen rasar 30-40% om 1,5 år(inte otroligt), då sitter du i en guldsits och har torrt krut på kontot som du kan köpa billigt för och på så sätt få en fin uppsida. Så summa sumarum är väl att månadsköpa och om ett uppenbart ras inträffar gå in hårdare och köpa i högre takt. Kanske öka till 10-15 000 i månaden?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-22 klockan 15:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.