Pension
Sök:

Pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Pension

Hej.

 

Jag är egenföretagare och vill börja spara till pensionen. Har hört att man kan avsätta en del pengar från företaget och inte behöva skatta. O var ska jag placera pengarna som är tänkt till pensionen. Tror inte riktigt på vårat pensionssystem som vi har.

Tacksam för hjälp

 

Mvh Adam

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Adam!

Antingen så sparar du överskottet i en KF som bolaget äger, då kan du investera pengar som endast har blivit utsatta för bolagsskatten. Dessa pengar kan du senare, om du har utdelningsutrymme kvar, ta ut i utdelning med 22% skatt, på det sättet så har du investerat och fått avkastning på nästan helt oskattade pengar och fått tagit ut dessa till en låg beskattning.

Sedan finns det också något som heter ”Direktpension”, där placerar bolaget pengar åt en anställd genom att skriva ett avtal mellan dessa parter, du kan läsa mer om Direktpension via denna länken!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-27 klockan 14:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.