Pension: Avanza Auto eller Global indexfond
Sök:

Pension: Avanza Auto eller Global indexfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Pension: Avanza Auto eller Global indexfond

Hej alla.
Dags att starta pensionssparande på Avanza. Har läst mycket på bloggen och försökt sortera ut det jag tycker känns rätt för mig och har kommit fram till följande:

-Avanza Auto 6

-Global indexfond 80%, och fylla ut med 20% Spiltan Investmentbolag alt. 10/10 Tillväxt/Sverige

Alla har vi olika erfarenheter och åsikter så ge gärna din synpunkt på alternativen.

Trevlig helg!

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kan tillägga att det gäller 35+ år framåt.

//Carl

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är väl alla bra alternativ tycker jag.

Auto 6 är inte så tokig men många tycker den är lite dyr.  Väl diversifierad…

Avanza Global är omtyckt och har ”superränta” om du är intresserad av belåning. Inte så dumt när vi pratat om en så lång sparhorsiont.

 

Lycka till

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Carl!

Som Kalle2 har nämnt så är Avanza Auto 6 lite dyr, om du själv orkar att göra en egen portfölj och ombalansera varje år så ser jag ingen anledning att inte ha en globalfond.

Om du känner att du inte vill lägga ned så mycket tid på ditt sparande så finns även Lysa som är en väldigt förmånlig fondrobot!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Personligen tycker jag det viktigaste är att man kommer igång. Du får ställa dig frågan om du kommer pilla på portföljen nån gång om året i +20 års tid eller om det är värt avgiften på Avanza auto att ombalanseringar sköts automatiskt men till en något högre prislapp.

Själv har jag valt Auto till samtliga portföljer, korta som långa. Anledningen är att jag många gånger vill in och peta själv och det resulterar sällan i något gott. Här får dom jobba ostört och jag vet att nån annan ser över den. Jag sover gott om natten och det är så det ska kännas, inte att andra gnäller om att man ska ha den fonden till höger men inte den fonden till vänster pga diverse faktorer. Avgifterna är på en rimlig nivå!

Kör hårt!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-10 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.