Pension - flytta fondförsäkring till Avanza
Sök:

Pension – flytta fondförsäkring till Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Pension – flytta fondförsäkring till Avanza

Jag har sedan lång tid tillbaka pension –  fondförsäkring hos Skandia. (ej traditionell). Upplever att Skandia har ett otroligt dåligt utbud av fonder. Funderar på att flytta till Avanza eller Nordnet.

Vad tycker ni – är det värt det?

Har 15 år till pension.

/ Peter

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är du inte nöjd med utbudet / avgifterna hos Skandia och kan få till en betydligt billigare och bättre portfölj annanstans så är det förmodligen bäst att byta. Med 15 år kvar ska du verkligen göra sådana omplaceringar. Det är en lång period.

Endast nackdel är möjligtvis flyttkostnader som du måste betala nu men dessa brukar inte vara så extremt höga och dessutom gäller samma resonemang där; du kommer tjäna tillbaka de kostnaderna rätt snabbt och resten av sparhorisonten ligger ditt kapital var det ska och borde det växa mera än hos Skandia om du väljer nya fonder hos Avanza/Nordnet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Lysande, tack. Jag får kolla upp flyttkostnader

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peter

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag flyttade själv till Avanza för några år sedan och är jättenöjd. Fondutbudet är enormt och du kan även placera i aktier och andra värdepapper om du vill.Avanza sponsrar dessutom flyttavgiften upp till 1000:-.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-19 klockan 10:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.