Pension för ett heltäckande perspektiv
Sök:

Pension för ett heltäckande perspektiv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: Pension för ett heltäckande perspektiv

Hej

Kan du i kommande summering av veckans frågor ge dina bästa tips på hur du tycker man ska fördelas pension. Ser att det finns mycket info på din sida men inte att ”allt” är samlat utan lite mer i olika trådar. Kan det vara idé att nu redovisa typ

Statlig pension – ligga kvar i soffliggarvalet med hävstång?
Tjänstepension – är barnportföljens fonder bäst?
Löneväxla- klokt över ca 42k?
Privat pensionssparande – bäst är att skapa en egen pengamaskin så har man tillgång till pengar och låser inte in dem tills man är 55+?
Är bästa valet att lägga sin tjänstepension hos SPP med tanke på låga avgifter?

Kanske svaret på dessa frågor är så enkelt som ja och då blir min fundering varför myndigheter informerar så mycket då lösningen är rätt enkel… ”följ Jan” istället skulle jag säga. Just nu undrar jag mest vad jag missat och är lite orolig…är säkert fler som skulle önska ett mer heltäckande avsnitt kring pensionen.

Tack för att du gör skillnad!

Hälsningar

P

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avdragsrätten för privat pensionssparande togs bort årsskiftet 2015/16 för dem som har tjänstepension. Jag tolkar det som att du har avsättning till tjänstepension och då är detta alternativ inte aktuellt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej
  Tack för din kommentar!

  Var flera frågor i ett ovan, varje (?) är en delfrågan i sig.

  Rörande vad jag skrev om ”Privat pensionssparande” skulle jag kanske varit mer tydlig och syftat på att vad jag själv sparar för att kunna ta ut tills pensionen. Så där känner jag mig ganska trygg. Men mer fundersam till hur man bäst ska tänka kring

  Statlig pensionsfördelning?
  Tjänstepension fördelning?
  Val av bolag till tjänsten pension?

  I mitt första inlägg med frågor ha jag vägt in va jag tror är rätt svar och därav frågan är det bäst att ligga kvar med statens alt för statlig pension? Är det bäst att i Tjänstepension välja enligt barnportföljens fördelning? Är SPP bästa aktör för Tjänstepension om man har kollektivavtal i och med låga avgiften?

  Om svaret är ja på alla ovan frågor varför så mycket oro kring pension? Vad jag jag missat förutom att vi riskerar att får 50% av lönen i pension som kräver att vi sparar själva och ev Löneväxlar?

  Tack till dig / er som tar sig tid ovan fråga

  Hälsningar

  Patrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Patrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-10 klockan 18:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.