Pension över gränsen för värnskatt
Sök:

Pension över gränsen för värnskatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Vibeke Moen

ställde för sedan frågan: Pension över gränsen för värnskatt

Hej!

Men pension kommer att ligga över gränsen för värnskatt. Utöver denna har jag ytterligare privat pension, som helt och hållet kommer belastas med värnskatt. Vad anbefalar du, låta den privata pensionen ligga kvar hos förvaltaren, och beskatta när jag eller arvingarna får den utbetald, eller ta ut den, beskatta och investera själv.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta beror på hur pensionsförvaltaren sköter sig. Jag förutsätter då att du inte har behov av pengarna.

Har du en bra avkastning kan det vara lika bra att pengarna står kvar i ditt IPS. Har du en marginalskatt på 55 till 60 procent, samtidigt som dina arvingar har en marginalskatt på 30-35 procent så ser kalkylen ju riktigt bra ut.

Att ge ett heltäckande svar, utan att ha hela bilden är i princip omöjligt. Börja med att stämma av med din pensionsförvaltare. Är det en fondförsäkring som du har, så de till att du har fonder med låga avgifter.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-27 klockan 13:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.