Pensionär som får 2 000 000 kr i arv, vad ska man göra?
Sök:

Pensionär som får 2 000 000 kr i arv, vad ska man göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helene J.

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Pensionär som får 2 000 000 kr i arv, vad ska man göra?

Om man är en äldre person dvs superpigg pensionär-80 + , och får en stor summa 2.000 000 i exempelvis arv, hur skulle du rekommendera att de placerades?

Går det att skapa en pengamaskin även om an är pensionär? Personen det gäller vill använda mellan 10 000 – 15 000 per månad för att sätta lite guldkant på tillvaron , men resten, ska det läggas i fonder?

Vad tycker du? Känns fel att ha dem på banken utan ränta? Dessutom kan ju en pigg 80-åring mycket väl bli 100 år idag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle först och främst ställa den viktigaste frågan av dem alla:

  • Vad ska pengarna användas till?

Min uppelvelse är att många tyvärr stressar med sina pengar som att de måste investeras annars gör man ”fel”. Men för en 80+ åring skulle jag kanske till och med säga att det är olämpligt att de investeras. När man investerar behöver man ha en längre tidshorisont eftersom de korta perspektiven ofta är alldeles för riskfyllda. Nu utgår jag bara från ålder och att pengarna ska användas, inte till resterande del av ekonomin.

Det är inget fel att bara ha pengarna på ett konto som inte har 0 % i ränta. Räknar man en uppdelning i 20 000 kr per månad så räcker det ju i 100 månader. Det är ju nästan 8 år.

Jag skulle dock rekommendera att sprida ut pengarna på minst två banker så att man har insättningsgaranti på hela beloppet. Sedan skulle jag sannolikt rekommendera att öppna ett konto på t.ex. Avanza som har en del sparkonton som är bra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 16:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂