Pensions och barnspar
Sök:

Pensions och barnspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ludvig

ställde för sedan frågan: Pensions och barnspar

Hejsan! Jag har sparanden på Lysa, savr och Avanza.

På lysa kör jag 200kr/månaden med för delning 100/0 Aktier bara för jag är nyfiken på vad man får för avkastning där.

På savr så kör jag lite aktivt förvaltade fonder pga billigare, dessa är:

200kr/mån på Tin ny teknik

100kr/mån på Proethos

100kr/mån på PLUS Småbolag Sverige index

100kr/mån på Öhman global growth

Slutligen så har jag även två identiska sparanden på avanza, ett pensionsspar till mig och ett barnspar till dottern. Dessa ser ut såhär:

60% Länsförsäkringar Global indexnära

20% Spiltan aktiefond investmentbolag

10% Avanza World Tech by Tin

10% Avanza Emerging Markets

 

Sådär ser mina sparanden ut idag, men jag är väldigt ny på det här med fonder och sparande så jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik för att få ett bättre sparande och att utvecklas personligen.

Tusen tack på förhand/Ludde

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ludvig!

Kul att du har börjat intressera dig för sparande och kommit igång!

Ditt pensionsspar och barnspar har jag inget att påpeka om, snyggt!
Sedan så tänker jag att du har gjort en liten ”lekhink” med dina aktiva fonder för att testa?

Viktigast i sparandet är att du just väljer en sparhorisont på pengarna och placerar efter den, om du inte har läst ”Fyra-Hinkar-Strategin” så råder jag dig att göra det för att få en uppfattning om hur man an bygga upp ens privatekonomi för att klara alla väder.

Men känns som att du iaf har lite koll med vad du har valt innan i dina portföljer!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-26 klockan 15:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.