Pensionsförsäkring utan flytträtt
Sök:

Pensionsförsäkring utan flytträtt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yvonne Skanlert

ställde för sedan frågan: Pensionsförsäkring utan flytträtt

Jag har sparat i LFs pensionsförsäkring Reflex fram till år 2015. Reflex finns inte längre, men för oss som hade den ligger nu pengarna i Nya Världen-förvaltning. Jag har tidigare försökt ta ut pengarna men det gick inte. Det står också på årsbeskedet numera att den inte har flytträtt. Jag kan alltså inte styra över mina egna pengar.

Jag sätter alltså inte in några pengar där längre, men det ger en viss värdeutveckling varje år, men avgifter som garanti, årsavgift, kapitalavgift och avkastningskatt uppgår till ca 12% av värdeutvecklingen. Man blir ju skogstokig!

Finns det något jag kan göra för att få kontroll på mina pengar??

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hittar det här LF:-

https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/pension/ordlista-for-pension/#F

Pensionsförsäkringar tecknade efter 2007-07-01 har flytträtt enligt Inkomstskattelagen.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-27 klockan 12:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.