Pensionsförsäkring
Sök:

Pensionsförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna-Karin Eriksson

ställde för sedan frågan: Pensionsförsäkring

Är det OK att ha en pensionsförsäkring där  kapitalet var 143 147 kr (1/3-15)

värdeförändringen +18 215  under 5 år

avgifterna -6 870 kr under 5 år

kapital 154 493 (7/3-20)

dvs mer än 22% i avgifter på 5 år!

Vad finns det för alternativ att byta till om pensionen ska tas ut om ca 5 år?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du får ju jämföra avgifterna med kapitalbeloppet! En avgift på dryga 1370 kr per år på ett kapital på cirka 150 000 kr känns ändå inte helt orimligt.

Med all säkerhet ingår mycket räntor i pensionsförsäkringen. Eftersom du  har relativt kort tid kvar före utbetalning, så slipper du oroa dig för den senaste tidens börsnedgång.

Vänd dig till din pensionsförvaltare för ytterligare information. Är det en tradionell försäkring finns det nog inte mycket att göra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-08 klockan 16:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.