Pensionsinsättning istället för vinst
Sök:

Pensionsinsättning istället för vinst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nisse

ställde för sedan frågan: Pensionsinsättning istället för vinst

Jag har ett enskilt företag där jag går lite med vinst i år. Tänkte att jag köper privat pension tex IPS istället för att gå vinst. Är det bra att göra så? Som jag förstår så kan man göra avdrag för detta i deklarationen!?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du får göra avdrag med 35 procent av överskottet.

Mycket tveksamt om det är en bra idé eftersom du får betala särskild löneskatt på 24.26 procent på avdraget belopp.

Har du en inkomst över 500 000 kan det vara intressant. På blopp över. de nivåerna betalar du 20 procent i statlig skatt och får ingen ytterligare statlig pension.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-16 klockan 17:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.