Pensionsmyndigheten gör "balansering" på kontot ?
Sök:

Pensionsmyndigheten gör "balansering" på kontot ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tim

Den här artikeln publicerades 2017-10-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Pensionsmyndigheten gör "balansering" på kontot ?

Ser att Pensionsmyndigheten började med något som de kallar för ”balansering”  av pensionsbeloppen. Detta verkar man ha infört år 2015, jag har inget sådant avdrag tidigare år på mina pensionspengar. De förklarar det med ”Minskning av beslut av pensionsrätt p.g.a balansering ????  Kan ni förklara vad dessa avdrag är för något, och hur räknar dom ut vilken summa som ska dras av från våra pensionspengar.

Ja tycker de borde gå ut till allmänheten när man inför nya kostnader och förklara vad man håller på med….

Blir lite irriterad på alla dessa minusposter !

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Googla på  Pensionssparana korrigeras nedåt. Där kan du läsa en artikel i Arbetet.

Inte helt lätt att hänga med….

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Nestor tipsar om , det är ”Bromsen”. I Sverige har vi ett hållbart system som inte skall kunna krascha. Om det går dåligt ekonomiskt färre jobbar så sjunker pensionerna. Men systemet håller. I många länder har man lovat en viss pension, men det finns inga pengar! Det kommer nog att bli pensionskris i många länder i en nära framtid.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-02 klockan 18:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.