Pensionspara i 10-12 år
Sök:

Pensionspara i 10-12 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annika

ställde för sedan frågan: Pensionspara i 10-12 år

Hej!

Jätte bra blogg! Ni gör ett fantastiskt arbete!

Jag är egen företagare sen 5 år tillbaka, så jag har ingen tjänstepension nu. Jag har ca 14 år kvar till pensionen. Jag har börjat spara lite i aktier, men behöver tips och råd angående bästa möjliga sparande till komplement till den allmänna pensionen som ju inte är så hög!                          Skulle vara bra om man i pension åtminstone kommer upp till 80% av den inkomsten man har idag. Vill gärna ha en så hög avkastning som möjlighet men vill samtidigt inte riskera att förlora allt!

Skulle t ex den Globala barnportföljen kunna vara något?

Bör jag komplettera med nybörjarportföljen och RikaTillsammans-portföljen?

Jag har även tittat lite på lysa om det skulle kunna vara något?

Kan en kapitalförsäkring på Nordnet vara något?

Tacksam för svar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Globala Barnportföljen bör vara ett bra val då Jan rekommenderar den vid sparande över en tidsperiod på minst 10 år! Om du inte känner för att handla dessa aktier och fonder själv samt ombalansera varje år kan du lika gärna skapa den fördelningen hos Lysa! Då svarar du bara på dessa frågor som ställs sen sätter fördelningen till 90 % aktier 10 % räntor och sedan låter den sköta sig själv beroende på hur du gör dina insättningar. (engångsinsättningar eller månadsinsättningar eller båda)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Annika!

Rekommenderar dig att kolla över ”direkt pension” via t.ex Avanza, har för mig att det ska vara det bästa alternativet för en egenföretagare.

Om tidshorisonten på ditt sparande är 14 år så passar Globala Barnportföljen utmärkt! Tycker inte du behöver komplettera den med någon annan portfölj, däremot så bör du se till så att du har pengar för oförutsägbara utgifter i din privatekonomi. Kolla på ”Fyra hinkar strategin” för att få tips på hur du kan lägga upp din privatekonomi.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-21 klockan 11:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.