Pensionspara i IPS?
Sök:

Pensionspara i IPS?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Paris

ställde för sedan frågan: Pensionspara i IPS?

Hej Jan,

Tack för din blogg och alla dina artiklar. Jag har ingen kollektiv avtal och ingen tjänstepension, men jag får 11% påslag av min lön för att själv placera till pension.

Enligt pensionsmyndighetens sida har jag rätt att dra av upp till 35 procent av min lön för mitt privata pensionssparande.

Min fråga är om det är lönt att börja spara i IPS och i så fall hur mycket. Min lön är ungefär 40,000.

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja det är absolut lönt, enda nackdelen för dig är att du inte kan ta ut pengarna förrän du blir 55. IPS skatten är dessutom lägre än ISK samt att sparandet är avdragsgillt till en viss del, så länge du inte haft tjänstepension.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-06 klockan 15:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.