Pensionspara
Sök:

Pensionspara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

ställde för sedan frågan: Pensionspara

HejJag kommer att få runt 500000 över från en husförsäljning,hur mycket av den summan är lämligt att investera i till pensionen ,resten kommer jag att placera på ett sparkonto med insättningsgaranti.Mvh niklas

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Då jag ser i kommentar att ni inte har någon buffert bör det vara prio ett, så man är redo ifall något skulle ske. Rekommenderar denna artikel, den handlar om hur man ska prioritera sparande!

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vi saknar svar på många frågor för att kunna ge dig svar.

Ska du köpa nytt? Är 500’ efter skatt? Hur många år har du till pension? Ska du fortsätta månadsspara till pensionen? Har du en buffert redan som du klarar dig på? Hur mycket mer vill du ha i pension?

Har vi inte den informationen så går det inte att svara.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Fredrik

  Jag och min fru ska ej köpa något nytt,500000 är efter skatt, jag har 15 år till pension min fru 20 år, något månadssparande har vi inte till pensionen, någon buffert har vi inte.

  Med vänlig hälsning Niklas

  0
  Gravatar ikon för användaren
  niklas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-24 klockan 08:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.