Pensionsparande
Sök:

Pensionsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Pensionsparande

Jag har sparat i Skandias privat pensionsförsäkring sedan 2004.Försäkringen bestod uteslutet av aktier (väldigt hög riskfaktor).Jag månadssparade fram till 2016 (när man tog bort avdragsgill förmån).Det insatta beloppet har nästan dubblerats.Ett problem som har varit hela tiden var de höga kostnader på pensionsförsäkringen:Årlig Fast avgift 360,- krRörlig avgift 0,65% av fondvärdetsamt Riskkostnad/Riskintäkt – ?Jag närmar mig pensionen nu (om 7 år) och vill säkra de sparade pengarna genom att flytta dem någon annanstans där avgifterna är lägre.Har du något förslag på vart i Skandia skall jag flytta mina pengar?Eller skall jag flytta mina pensionssparade pengar från Skandia någon annanstans där man kan hitta bättre alternativ?Går det att överhuvudtaget flytta pengarna från Skandia någon annanstans och om det går hur mycketdet kan kosta?Har du något förslag på det?Vad är bäst för mig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Du kan ju kolla med Nordnet och/eller Avanza och se om de kan hjälpa dig med en flytt.
Med vänlig hälsning, William

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-29 klockan 09:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.