Pensionsparande i flera fonder
Sök:

Pensionsparande i flera fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av S

ställde för sedan frågan: Pensionsparande i flera fonder

Hej!

Jag är 21år och har nyligen börjat spara till pensionen på ett ISK på Avanza. Valde att börja spara i Avanza Global på ett ISK. Men nu till min fråga, bör jag ha flera olika fonder eller räcker det med en till just pensionen? Hur ska jag fördela min insättning procentuellt i så fall tycker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du bara ska spara i en enda fond till pensionen så är Avanza Global ett mycket bra val.

Personligen föredrar jag att ha lite fler fonder. För mitt pensionsspar har jag valt att följa Jans Globalportfölj med 10 fonder. https://rikatillsammans.se/fondportfolj/globala-barnportfoljen-spara-pengar-langsiktigt/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som ovan skrivit så är Avanza Global ett bra val om du vill ha en fond.

  Jag själv hade kört med förslaget med 4 fonder, ger då några till fonder men det blir inte en jättestor ”röra” med fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-30 klockan 18:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.