Pensionsprognos
Sök:

Pensionsprognos

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Margareta

ställde för sedan frågan: Pensionsprognos

Jag är 63 år och börjar fundera på hur stor min pension kommer att bli. Jag har ett pensionskapital på ca 8 MSEK förutom den allmänna pensionen, som förvaltas av Max Matthiessen. När jag testar deras egen pensionssimulator får jag ett helt annat resultat än på Min Pension, fastän både datum för utbetalning och uttagstid är identiska. Och det skiljer inte lite heller. Min Pension räknar med 8000 kr mer i månaden än Max M de första fem åren. Läser också på AMFs hemsida att deras simuleringsverktyg vanligen visar på högre belopp än Min Pension. Varför får jag så olika resultat och vilken prognos är mest trovärdig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att du ska vända dig till Max Matthiesens kundtjänst och fråga. Du betalar dem förvaltningsavgift så ta för dig av deras resurser!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack. Det ska jag göra.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Margareta

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-19 klockan 10:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.