Pensionsspar
Sök:

Pensionsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus

ställde för sedan frågan: Pensionsspar

Har ett IPS-konto på Swedbank och sparade under flera år en liten summa i fonden Exporrtfonden. Avbröt sparandet när avdragsrätten försvann. Står nu en regäl summa pengar i fonden, är 50 år och nu tveksam hur jag ska göra?Är det tokigt att flytta pengarna till typ Nordnet där jag har andra sparfonder och kan jag komma runt de nya reglerna och fortsätta spara på denna summan pengar på annat sätt? eller ska de bara stå där och växa utan ytterligare investeringar?Mange

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Magnus!

Hade du köpt fonden nu? Isåfall ska du behålla den, är svaret nej på den frågan så ser jag ingen anledning att inte flytta pengarna och spara vidare i ett ISK.
Eftersom det är ca 15 år till pension så har du en bra stund att fortsätta ditt sparande på.

Läs gärna denna artikeln av Jan där han skriver om just detta ämnet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-13 klockan 22:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.