Pensionsspar större summa!
Sök:

Pensionsspar större summa!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katrin

ställde för sedan frågan: Pensionsspar större summa!

Hej, Jag har en större summa att placera,

ca 950 000 kr. Har fått rådgivning på min bank där jag fick förslaget att sätta in hela summan direkt på Handelsbanken Multi asset 75. Förvaltningsavgiften är där 1,45. Hur kan jag tänka kring detta? Borde jag sätta in allt på samma ställe samt hela summan direkt eller månadsspara istället och kanske sprida ut det mer? Är det lönt att ev sätta pengarna på ett

3 årigt  sparkonto på 2%?Jag är 45 år och vill spara aktivt så att jag har möjligheten att sluta jobba vid 60. Tacksam för svar, vänligen Katrin

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om jag vore dig så skulle jag kolla in Spiltan Enkelt! Då får man räntor och lite annat!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

1,45 låter dyrt

Kommentera

svarade på frågan för sedan

För tjänstepension skulle jag ha 10% aktiefonder pr år pengarna kan stå kvar. Så köp istället en billig global indexfond som du har i 5 år, sen växlar du 10% om året över till en räntefond.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Katrin!

Angående frågan om du borde lägga in allt direkt eller sprida ut så finns det en grym artikel du hittar här om detta!

Sedan så beror det lite på hur lång tidshorisont du har på ditt sparande för att veta hur du bör placera, börja med att kolla in artikeln ”Fyra Hinkar Strategin” som för klarar hur du kan lägga upp ditt sparande.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-22 klockan 12:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.