Pensionsspara IPS - anställd i Norge
Sök:

Pensionsspara IPS – anställd i Norge

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Pensionsspara IPS – anställd i Norge

Hej,

Jag är en 45 årig kvinna som är anställd i ett Norskt företag. Jag har en förhållandevis hög lön men inga förmåner som tjänstepension. Jag har ett antal långsiktiga spar i ISK mm men tänker att jag vill nyttja möjligheten att spara skattefritt till pension i dag för att slippa hög skatt nu då jag förstått att jag skattar när jag tar ut pengarna. Min pension kommer ju vara betydligt lägre än min månadslön i dag därför tänker jag att det är lönsamt.

Hur skall jag tänka kring sparandet, jag kommer inte vara aktiv i mitt placerande utan tänker att jag vill se över det halvårsvis. Jag tänker hyfsat hög risk och att jag skall ta ut pengarna när jag är 65 år och framåt. Jag förstår att jag både kan spara i fonder, aktier och även likvida medel. Vad föreslår Du som en bra mix?

Tack på förhand!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2018-09-24 klockan 20:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.