Pensionsspara tillsammans med barnspar
Sök:

Pensionsspara tillsammans med barnspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Pensionsspara tillsammans med barnspar

Hej! Vi sparar 800kr/mån till våra barn på Avanza i index-nära fonder med bra riskspridning. Nu ska vi snart också dra igång vårt pensionssparande och då har jag funderat på ifall det finns några klara nackdelar med att börja pensionssparandet på samma konto som vi barnsparar? Utvecklingen på pengarna där (ränta på ränta) borde ju på så lång tid bli rätt mycket större än om jag startar ett ISK och börjar från noll? Mer pengar, mer ränta på ränta?

Nackdelen är väl såklart att barnens egen pengasumma blir mer diffus när dom väl är vuxna, men om man inte är så noga med att det ska bli EXAKT, finns det några andra nackdelar?

Tack!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Utvecklingen på varje insatt krona blir exakt likadan oavsett om du har ett eller tio isk sålänge du köper samma fond. Dvs starta ett nytt konto.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ah, så man ska inte se det som att man ”sparar mer” om man lägger allt på samma konto helt enkelt.. Utan samma summa delat på två konton blir samma totala ränta på ränta-effekt givet att man har exakt samma fondfördelning?

Tack för svar!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jepp! :) Så kör på så många konton du önskar.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mikael

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-03 klockan 20:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂