Pensionsspara vid seperation
Sök:

Pensionsspara vid seperation

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda

ställde för sedan frågan: Pensionsspara vid seperation

Är gift och ska börja pensionsspara. Eftersom jag är den som varit hemma och kommer vara hemma mest med våra gemensamma barn så ska vi nu börja pensionsspara mer till mig för att kompensera.Jag och min partner vill nu se till att dessa pengar är öronmärkta till mig och om vi någon gång skulle dela på oss, då skulle vi vilja ha dessa pengar utanför vårt gemensamma kapital, detta vill vi ska gälla allt vårt pensionsspar.Går detta? Hur gör man?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta är möjligt med ett äktenskapsförord som går att skriva under ett pågående äktenskap. Det är ett avtal mellan dig och din partner för vad som ska hanteras som enskild egendom under äktenskapet och efter en skilsmässa.

När man skriver ett äktenskapsförord som behandlar värdepapper så är det viktigt att även inkludera avkastning som enskild egendom för annars kan din partner få halva av den kakan från ditt pensionsspar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Utöver privatsparande så går det att överlåta t.ex tjänstepension till den andre i ett förhållande som detta, då slipper man fördela om det privata sparandet.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-08 klockan 14:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.