Pensionsspara
Sök:

Pensionsspara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rebecca

ställde för sedan frågan: Pensionsspara

Hej jag är 29 år och har börjat pensionspara för 1 år sedan. Jag har satt det på ett vanligt sparkonto med noll ränta. Min fråga är hur jag bäst placerar pengarna för att få dem att växa? Vill inte ta en hög risk och vill inte vara super aktiv. Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Rebecca!

Att pensionsspara på bästa sätt för att få avkastning så handlar det om att ta hög risk för att få dessa att växa, eftersom det är så lång tid till din pension så är risken försvinnande liten, intill omöjlig, att du ska förlora pengar.
Därför rekommenderar jag att du läser på lite om Globala barnportföljen här på bloggen, 100% aktiefonder är att föredra på den långa sikten.

I denna portföljen behöver du inte vara aktiv, kolla över det en gång per år och kör på med månadssparandet.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-10 klockan 22:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.