Pensionssparande
Sök:

Pensionssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn

ställde för sedan frågan: Pensionssparande

Har idag mitt privata pensionssparande hos SEB med följande fonder

SEB Globalfond C Usd – Lux

SEB Strategi Balanserad – Lux

SEB Strategi Defensiv – Lux

SEB Strategi Möjlighet – Lux

 

Ungefär 90 000kr i dagsläget jämnt fördelat mellan ovanstående fonder, månadssparar idag 2000kr/mån till dessa för min framtida privata pension, har ungefär 35-40 år kvar till pensionen.

Något som jag inte reagerat på tidigare men ser nu är att avgiften för dessa fonderna ligger på drygt 1% vilket inte är någon höjdare.

Några tips på hur man ska agera med det här nu, med ev börsras i åtanke men inte som anledning till bytet.

 

Har även ett par tusenlappar, inte mer hos Avanza i Avanza Zero, Splitan Räntefond Sverige och Länsförsäkringar Global Indexnära

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Björn!

Ja, det är en lite för hög avgift och inget att rekommendera.
Tycker att du flyttar över allt till avanza eller nordnet och fortsätter ditt sparande där, väl där så kolla på billigare fonder i form av Indexfonder, läs gärna några artiklar här på bloggen, börja här:

Tjäna pengar, spara pengar och bli rik | Tips som faktiskt fungerar

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-07 klockan 14:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.