Pensionssparande
Sök:

Pensionssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Corinne

ställde för sedan frågan: Pensionssparande

Jag pensionssparar sedan 3 år i en kapitalförsäkring tillhandahållen branschinriktat företag för personer inom media, som via detta sparande även tillhandahåller en bostadskö med några fina fastigheter i Stockholms, Malmös och Lunds innerstäder. Sparandet är 1000 kr i månaden (minsta belopp) och avgifterna är en kapitalavgift på 0,45%, en avkastningsskatt på 0,42% samt fondavgiften (har globala indexfonder från vanguard)  på 0,20%.

 

Jag är 27 år och har redan en hyresrätt, men har även möjligheten att köpa en bostadsrätt vilket jag planerar att göra inom något år, avvaktandes marknaden. Står dessutom i flera andra bostadsköer som är större. Saken är bara den att man som ung Stockholmare får ångest av tanken att lämna en bostadskö! Även fast jag vet att ekonomiskt sett borde jag ta ut pengarna (kostar 500 kr) placera om, och på så vis få ett smartare sparande. Till saken hör att jag sparar 5000 kr i månaden i en portfölj liknande Barnportföljen.

 

Vet nog vad svaret är men behöver på något vis extern bekräftelse, och ingen i min närhet är tillräckligt intresserad för att ge kvalificerad feedback.

 

Tack snälla för svar och tankar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Just do it…jag gjorde det för 5 år sedan och hade jag inte gjort det då hade jag sneat till på mig själv idag för att jag var så korkad då:) Så, just do it!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag vet, måste lyssna på avsnittet om misstag och tänka att det är okej att göra dem om man bara rättar till det sen :) Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Corinne

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Corinne!

Om du redan har en hyresrätt och möjlighet till att köpa en bostadsrätt, så finns det väl inte någon anledning att ligga kvar i det andra sparandet?

Som Tomas skrev ovan, det är bara att göra det!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-26 klockan 10:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.