Pensionssparande SEB Trygg Liv 2020
Sök:

Pensionssparande SEB Trygg Liv 2020

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Pensionssparande SEB Trygg Liv 2020

Hej!

Vilka fonder rekommenderar ni i dagsläget för tjänstepension hos SEB?

Jag har bara låtit det sparandet tuffa på som det för länge sedan sattes upp (dumt nog) och ser nu att mitt privata sparande i aktier och fonder överträffat tjänstepensionen med råge, trots betydligt kortare tid.

Kontrollerade nyligen fonderna/fördelningen och det är sjukt höga avgifter på samtliga fonder banken lagt upp sparandet i. Alla ligger LÅNGT över de 0,4% jag lärt mig av er genom åren att inte gå över (överraskande va?).

Utbudet är skrämmande dåligt och det mesta är SEBs egna fonder, men det borde väl gå att få till ett hyggligt sparande där iaf?

Jag har 25 år kvar till pension så jag kan ta hög risk.

Privat spara jag ca 10 000 kr i månaden i fonder (just nu när börsen är nere har jag sparat flera gånger mer), så jag förlitar mig som tur är inte blint på SEB Trygg Liv som försörjning efter 65 :)

Någon som har några tips hur jag kan fördela pengarna till en låg avgift och med chans till hygglig avkastning?

Vill även passa på och tacka för en suverän podd och blogg Jan och Caroline, ni ska veta att ni gör ett otroligt fint arbete med att hjälpa folk att spara på ett vettigt sätt! Fast att jag är intresserad av investeringar och har varit det stor del av mitt liv så har era tankar och tips sparat mig en massa pengar och huvudvärk :)

/Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

I deras utbud ser jag iaf två billiga indexfonder jag hade valt:

1. SEB Sverige Indexfond
2. SEB Etisk Global Index USD Lux

Billigt och bra!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Robin! Vilken fördelning skulle du tro blir bra mellan dessa? Global 70-80% Sverige resten?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anders

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-17 klockan 22:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.