Pensionssparande - var och hur?
Sök:

Pensionssparande – var och hur?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Pensionssparande – var och hur?

Hej

Jag är en kille på 23 år som börjat spara till min pension redan nu. Tänker att jag skall lägga 500-1000kr varje månad till det sparandet. Fråga är bara. Skall jag satsa på 100% aktier eller en 90/10 portfölj?

Är det dumt att ha 100% på Lysa i sådana fall eller ska jag sätta allt i typ Länsförsäkringar Global Indexnära på Avanza? Om ja nu ska välja 90/10 blir det nog Lysa men vid 100% kanske det ej är värt för då behövs det ju ingen ombalansering. Tänker dock ha min mellanriskhink där så hm… Vad säger ni?

Vad blir det för skillnad på 100% aktier och 90/10 över typ 40 år och vad kan vara för/nackdelar?

 

Tacksam för svar och era tankar.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marcus!

Ska du ha en 100/0 portfölj så ser jag ingen anledning att välja Lysa!
Lysa är perfekt om du vill ha en portfölj med ränta och aktier och slippa ombalansera och välja fonder, men ska du inte ombalansera så kan du lika gärna köra en egen portfölj, blir billigare!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-27 klockan 18:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.