Pensionsval, Avtalspension SAF-LO
Sök:

Pensionsval, Avtalspension SAF-LO

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter Bernström

ställde för sedan frågan: Pensionsval, Avtalspension SAF-LO

Nu är det dags för mig att välja hur mina pengar från ett privatägt företag med kollektivavtal ska placeras. Min arbetsgivare kommer att betala ut 16200 kronor varje år i avtalspension. Valet står mellan Traditionel försäkring och fondförsäkring.

Med tanke på att Svenska valutan har tappat 42% värde de senaste 30 åren så lutar jag just nu mot en fondförsäkring. Vilken förvaltare kan du rekommendera välja?

AMF
Danica Pension
Folksam LO Pension
Handelsbanken Liv
Länsförsäkringar Fondliv
Movestic Liv & Pension
Nordea Liv & Pension
SEB
SPP
Swedbank Försäkring

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Själv har jag i den billigaste Länsförsäkringar FondLiv. Då får du automatisk LF Global Inx 80%.LF Sverige inx 20%. Det sköter sig själv. Billigaste allternativet är det efter alla avgifter. Det kan man jämföra på konsumenternas.se. Lycka till. Jag är nöjd med LF.

Mvh

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tar inte Länsförsäkringar FondLiv ut ett courtage på minst 20 kr när de köper in fonder åt en?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Courtage är det bara om man klper aktier i depå/Isk. Du har blandat ihopp det.
  Mvh

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-27 klockan 18:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.