Pensionsval
Sök:

Pensionsval

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Pensionsval

Hej! Folksam ringde mig angående pensionsval. Jag har amf just nu då jag inte har gjort något aktivt val. Jag är under 30 år gammal. Deras rekommendation var att byta till deras istället (såklart säger dom det) Men när jag frågade varför så sa dom endast det är bättre. Det var det enda svaret jag fick. Därför frågar jag här istället. Är det lönt? Hur stor är skillnaden? Mvh David

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Några frågor före man kan säga något. Vem är de som har hand om din pension. Är de genom Collectum, Fora, KP pension, SPV osv? Då alla har olika alternativ är de svårt att säga vilket som är de optimala för dig. Men rent generellt; lägst avgift och så mycket i globala aktiefonder är att rekommendera med tanke på tidshorisonten.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej David!

Såklart dom säger att deras är det bästa alternativet, läs på vad du nu har för kostnader och för fonder.
Då har du något att sätta emot och fråga nästa gång dom ringer, du kan även kolla upp själv vad Folksam erbjuder via deras hemsida.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-20 klockan 11:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.